Maatwerk UI development voor het platform van Medchronicle

We ondersteunden het development team bij MedChronicle door gebruikersinterfaces op maat te creëren en UI-designs om te zetten in functionele pagina's en elementen.
"

Dit is geen designproject!

Het doel van deze opdracht was om intuïtieve interfaces te creëren voor het online lessenplatform van Medchronicle, ongeacht de uiteindelijke inhoud. Geen design- maar vooral een architectuurproject dus. Een van de uitdagingen was het ontwikkelen van badges en labels die dynamisch kunnen worden aangepast op basis van de inhoud. Een andere challenge was om alles (echt álles) binnen de viewport houden, ongeacht welk apparaat wordt gebruikt of hoe het wordt vastgehouden. De Live Course pagina kan bijvoorbeeld worden bekeken op een smartphone in liggende positie, een tablet in staande modus of een breedbeeld 4K-tv, terwijl alle elementen perfect binnen het gezichtsveld blijven.

Eén pagina, meerdere lay-outs

Een aantal pagina’s hadden niet slechts één weergave. De Meeting Room had bijvoorbeeld vier verschillende weergaveopties en bij elke weergave kan je de chatbox inschakelen, én schakelen tussen presentator en/of zijn presentatie. Dit alles natuurlijk terwijl elk element binnen het kijkvenster blijft, ongeacht de resolutie of verhouding van het apparaat.

Regels code

Sprints

%

Sterk

Online groeien? Samen staan we sterk